Ga naar hoofdinhoud
06-43166065 na 18.00 uur
info@fraternitas.nl
Gymnastiekvereniging Fraternitas te Utrecht

Algemene informatie

Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar kunnen te maken krijgen met motorische achterstand, dit kan door verschillende oorzaken ontstaan.

Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles op school, maar ook bij het sporten bij een vereninging of bij het ‘buiten spelen’. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen met hun leeftijdsgenootjes.

Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op kinderen met motorische achterstand. Daarom dreigt deze groep tussen de wal en het schip te vallen.
Bij Club Extra krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep, waarin gesport wordt, zeer klein is (maximaal 12 kinderen).

Daarnaast heeft Fraternitas sinds kort ook de mogelijkheid voor G-gym op de dinsdag. G-gym richt zich op de motorische ontwikkeling en bewegingspatronen van mensen met een verstandelijke beperking. In principe verschilt gym voor mensen met een verstandelijke beperking namelijk niet van gym voor reguliere groepen. Bij G-gym sport iedereen in het eigen tempo en op het eigen niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen.

De deskundige trainer probeert altijd eerst aan te sluiten bij de mogelijkheden van het kind.

Het is belangrijk dat de kinderen weer plezier gaan beleven aan bewegen, individueel en in een groep met andere kinderen. De activiteiten worden zo aangeboden dat kinderen vaak aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen aan de activiteiten. Spelenderwijs, met succesbeleving als kernwoord, zal het niveau van de kinderen worden verbeterd door steeds een stapje hoger te gaan…

Lesrooster

Op dit moment kunnen wij helaas deze lessen niet aanbieden.

 

Laatste wijzigingen 02-09-22

Lid worden?

Wilt u meer informatie of lid worden? Neem dan contact op met de desbetreffende train(st)er om te kijken of er plek is en er proeflessen kunnen worden gevolgd. De kosten van de les zijn te vinden bij de contributieregeling.

Onze trainers zullen zo snel mogelijk reageren, maar dit is niet altijd binnen 1 of 2 dagen. Het lesgeven is voor onze trainers een hobby, dus zij doen dat naast hun werk/studie.

De inschrijving als lid gebeurt via de train(st)er.

terug naar boven

Back To Top