skip to Main Content
06-43166065 na 18.00 uur
info@fraternitas.nl
Gymnastiekvereniging Fraternitas te Utrecht

De Utrechtse vereniging C.V.L.O. Fraternitas is er voor iedereen die van gymnastiek en bewegen houdt. Van recreatielessen voor kinderen en volwassenen, sportacrobatiek, club extra tot damesconditie.

Fraternitas is een vereniging, waarin plezier voorop staat. We vinden het belangrijk dat alle leden zich prettig en welkom voelen. Dat geldt voor de trainers, het bestuur maar ook voor alle leden. Hoewel we er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken, kan het tóch voorkomen dat (ouders van) leden of begeleiders van jeugdleden zich even helemaal niet thuis voelen of met een probleem rondlopen dat ze niet kwijt kunnen of durven te delen.

Bestuur en trainers hebben daarom besloten uitgangspunten, gedragsregels en aanbevelingen vast te leggen en daarmee het Veilig Sportklimaat in de vereniging te bevorderen.

Begin 2022 hebben we als Fraternitas deelgenomen aan het thematraject “Blijf je stil of praat je erover?”. Dit is een initiatief van Centrum veilige sport Nederland en SportUtrecht, waar een aantal verschillende Utrechtse sportverenigingen aan deelnamen. Fraternitas heeft vervolgens verschillende acties ondernomen om een veilig sportklimaat te (blijven) bieden, waaronder het opstellen van gedragsregels en het vormen van een werkgroep. Dit is opgenomen in het beleidsplan Veilig Sportklimaat. Klik hier om naar het beleidsplan te gaan.

De werkgroep heeft als doel om veilig sportklimaat ‘op de agenda’ te houden en hier aandacht aan te besteden met trainers, bestuur én leden. Bij interesse aan deelname aan de werkgroep, kun je contact opnemen met Carlien den Uijl (carlien@fraternitas.nl).

Als er zaken zijn die niet met trainers of bestuurders besproken kunnen worden, dan is het mogelijk je tot de vertrouwenscontactpersoon te wenden.

Ook het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de gymsport heeft ons de urgentie van dit onderwerp doen inzien. Op deze pagina is meer informatie te vinden over het onderzoek en het rapport ‘Ongelijke leggers’. Dit gaat voornamelijk over topsport en heeft minder relatie met recreatiesport, zoals deze wordt aangeboden bij Fraternitas.

Back To Top
X